© Stad Gent
80 DAYS OF EAT LOVE PIC-NIC

29 JUN
tot
17 SEP

GENT • De Stad Gent heeft de concessie-overeenkomst voor de uitbating van een pop-upbar in de binnentuin van Hotel d’Hane Steenhuyse tijdens het fotofestival 80 Days of Summer, toegewezen aan Eat Love Pic-Nic, een tijdelijk zijproject van de Gentse horecazaken Eat Love Pizza en Eat Love Lasagna. Van 29 juni tot en met 17 september 2017 wordt de binnentuin omgetoverd in een gezellige picknicktuin met lage tafels en dekentjes.

Dit overtuigend concept op basis van een stijlvol ontwerp en een duurzaam aanbod, heeft alle troeven om van Eat Love Pic-Nic een gezellige, warme en sfeervolle ontmoetingsplek te maken waar bezoekers kennismaken met deze unieke site in hartje Gent.
Tijdelijke pop-up om stadsparel op de kaart te zetten

De gemeenteraad keurde in april de concessie-oproep goed om een uitbater te zoeken voor een pop-up bar in de binnentuin van Hotel d'Hane-Steenhuyse, het achttiende-eeuwse stadspaleis in de Veldstraat dat zelfs voor veel Gentenaars nog steeds een te ontdekken parel is. Hoog tijd dus om deze site wat extra in de belangstelling te brengen.

- 'Historische Huizen Gent droomt al lang van een permanente openstelling van dit prachtige hôtel de maître en overweegt al een tijdje de mogelijkheid om in dit gebouw bijvoorbeeld een koffiehuis met culturele inslag onder te brengen. Met deze tijdelijke pop-up kunnen we aan een breed publiek de potentie van deze oase in de stad tonen.'
- Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

80 Days of Summer

De tweede editie van het fotofestival 80 Days of Summer, dat loopt van 30 juni tot en met 17 september 2017, leek dan ook hét ideale moment voor een evenwichtsoefening tussen een zachte economische activiteit en het historische karakter van deze site.

Zes dagen op zeven brengt Historische Huizen Gent dan niet alleen een verrassende fototentoonstelling in de verborgen kelders van dit historisch pand (dat u terugbrengt naar de beau monde van weleer met haar mondaine feesten en een tot de verbeelding sprekende levensstijl). Bovendien wordt ook het prachtig gerestaureerde interieur op het gelijkvloers opengesteld.

Het team van Historische Huizen Gent ging dus op zoek naar een pop-up die de troeven van de locatie op een zorgzame manier in de kijker zet en de site omvormt tot een open ontmoetingsplek, waarbij de tuin als rustpunt fungeert tussen de drukke winkelassen in het centrum en de vele culturele huizen.

Interesse

Van de negentien geïnteresseerde kandidaten, dienden er zes ook effectief een dossier in. Net omdat de evenwichtsoefening in dit dossier zo belangrijk is, werd bij de toekenning niet alleen belang gehecht aan de vergoeding, die vanzelfsprekend eerbaar moest zijn, maar werd zeer sterk de nadruk gelegd op een sterk concept, een stijlvolle inrichting en een hedendaags duurzaam aanbod.

De tijdelijke invulling mocht in geen geval afbreuk doen aan 'the spirit of place', een onverbiddelijke toetssteen voor iedere activiteit die in verband wordt gebracht met deze historische plek. Op basis van deze criteria bleek Eat Love Pic-Nic de beste keuze.

Laagdrempelige pop-up in stijl: Eat Love Pic-Nic

Eat Love Pic-Nic wordt dus een gezellige picknicktuin met lage tafels en dekentjes en kiest hiermee resoluut voor de tuin als rustpunt in het drukke winkelcentrum. Vanuit de Veldstraat lokt een originele open ‘galerij’, aangekleed met gordijnen in de kleuren van het woonhuis, de bezoeker, de nieuwsgierige voorbijganger of de avontuurlijke shopper binnen.

Tuin- en barinrichting in 100% herbruikbaar materiaal staan op één lijn met de beleving van de historische site. De eenvoud van het concept versterkt de spirit of place en draagt bij aan de dialoog tussen de bezoekers, het gebouw en de fototentoonstelling.

Het aanbod van biologische slowjuices en Gentse bieren - met focus op korte keten-leveranciers - staat garant voor een duurzaam initiatief en stimuleert de lokale verwevenheid. Daarenboven stellen de initiatiefnemers de poort ook open voor de horeca in de buurt. Bestellen doet u in de tuin, Deliveroo zorgt voor de levering. Een open tuin, een open huis en open keuken: voor ieder wat wils dus …

29 juni opening

Eat Love Pic-Nic popt op vanaf donderdag 29 juni. De bar is open van dinsdag tot en met zondag van 10 uur tot 22 uur, en dit tot en met 17 september.

Herontdek de Veldstraat met de verrassende fotografie en de sfeervolle ruimtes uit een ver verleden in Hotel d’Hane Steenhuyse en geniet nog na met zomers lekkers in de gezellige picknicktuin van dit tot de verbeelding sprekende gebouw.

In ruil voor vijf punten, genieten snelle UiTPASsers bovendien ook nog van een drankje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Hotel d'Hane Steenhuyse
Veldstraat 55
9000 Gent
breng me hierheen