© Thomas Noël
ARGENTIJNSE TANGO / CURSUS HALFGEVORDERD 3

APRIL

23
MAANDAG

APRIL

30
MAANDAG

MEI

7
MAANDAG

MEI

14
MAANDAG

MEI

21
MAANDAG

MEI

28
MAANDAG
GENT • je volgde minstens 2 jaar les, en kent de codes van het salon. Tango de salon, volgens de traditie. Milonga en tangowals komen in deze reeks ook aan bod. Rustige opbouw. Maximum 10 dansparen, onder begeleiding van 2 docenten. 10 opéénvolgende lesweken. Breng zelf een danspartner mee. We starten 3x per jaar.
Vraag de agenda op tango@recuerdo.be!

De lessen gaan door in het historisch monument De Berg: voormalig pandjeshuis en Stadsarchief. Hartje Gent, in de gezellige woonbuurt Prinsenhof, en in de nabijheid van het Gravensteen. De danszaal heeft een houten dansvloer en spiegels, en kijkt uit op de binnentuin. Parkeren doe je best in parking Ramen, op 7 minuten loopafstand.

Argentijnse tango, zoals hij nu nog gedanst wordt in de salons van Buenos Aires. Volgens de traditie, op de unieke muziek uit de jaren '30-'50.
Recuerdo maakt onderscheid tussen de Argentijnse tango die iedereen kent van op tv of in shows: de tangochoreografie, en anderzijds de tango de salon, de sociale dans die een improvisatie is, en die gedanst wordt op bals (=milongas of tangosalons). Het is deze minder bekende tango die Recuerdo aanleert in de tangoschool te Gent en op workshops. Recuerdo volgt de traditie van de oude generatie tangodansers, door wie ze opgeleid werd.

Recuerdo werd opgericht door Gerdy De Decker en Lieve Vansteelant. Zij hebben het geluk gehad om les te krijgen van echte meesters in het genre, onder wie Antonio Todaro en Pepito Avellaneda.

Gerdy De Decker fietst als 15-jarige dagelijks van Eeklo naar Gent voor de mimeles van Marcel Hoste. Na een korte samenwerking met Frederiek Van Melle volgt hij lessen bij theaterdocent Herman Verbeeck in Antwerpen. Hij maakt mimevoorstellingen en treedt op in kleinkunstprogramma’s. Op zoek naar passende muziek ontdekt hij Astor Piazolla en in 1987 komt hij in contact met de theatertango. Het is de start van een reis, op zoek naar de authentieke tango, die hem leidt naar Lalo Diaz en Mirta Campos, oprichters van de Academia Tango in Amsterdam. In 1990 trekt Gerdy naar Buenos Aires en volgt er lessen bij de maestro’s Antonio Todaro en Pepito Avellaneda. Terug in Gent start hij zelf met lesgeven, aanvankelijk nog onder begeleiding van Lalo en Mirta Diaz.
Lieve Vansteelant luistert als kind naar de klassieke muziek van haar vader en danst het ‘ballet’ na dat ze op televisie ziet. Naar de balletschool mag ze niet, wel naar de turnles en de muziekschool. Ze kiest klassieke gitaar als instrument. Dansen en bewegen blijven een constante: ze volgt cursussen jazzballet, hedendaagse dans, volksdans, oriëntaalse dans, flamenco, aikido, yoga, Alexandertechniek… In 1991 schrijft ze zich in bij de Gentse tangoschool Recuerdo. In die periode is Gerdy zonder danspartner. Het wordt de start van een blijvende samenwerking. In 2003 trouwen ze.

copyright Recuerdo / S. Heene

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.9 223 26 90
De Berg
Abrahamstraat 13
9000 Gent
breng me hierheen