BALLET EN HEDENDAAGS DANSKAMP

AUGUSTUS

21tot25
GENT • Myrte Vandeweerd neemt jullie graag mee in deze bijzondere dansante vijfdaagse met een natuurlijke en speelse invalshoek. Een danskamp voor kinderen die best al enige danservaring hebben. Centraal staat een mix van expressie, creatie ( in de ruime zin van het woord) en techniek centraal. Met als rode draad ' de verbeelding'. We leren bewegen op een speelse manier, met gebruik van de omgeving en elkaar, komen we tot improvisaties en spontane choreografieën.

Samen werken we naar een korte voorstelling toe waar het geheel van onze 5daagse dansweek gebundeld wordt. Een voorstelling gemaakt door en met de kinderen, waarin vooral plezier het uitgangspunt is/wordt. Zowel klassieke én hedendaagse danstechnieken komen aan bod.

Myrte Vandeweerd begon met dansen op 5-jarige leeftijd. Van klassiek ballet tot hiphop. Al gauw vond ze haar passie in hedendaagse- en klassieke dans en diepte ze hier verder in uit. Zo volgde ze onder andere les bij Rosine Bogaert, Nicole Kohler, Hiroshi Wakamatsu, Wim Vandekeybus, Tony Vezich, Milan Herich, Filip Van Huffel, Anton Lachky, Matteo Moles, Eva Dewaele, Piotr Nardelli, etc.

Myrte is nog steeds actief in de danswereld, ook blijft ze aan de hand van workshops en stages op nationaal en internationaal niveau, haar ervaringen uitbreiden. Verder houdt ze ervan creatief met kinderen aan de slag te gaan. Zo zal ze i.s.m. Lieselot De Sadeleer en Freinetschool De Vier Tuinen, de choreografie voor het sprookjesbos 2017 (4/06/2017 en 10/06/2017) te Oudenaarde verzorgen en geeft ze les op de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten te Roeselare. Myrte geeft er kleuterdans, dansinitiatie en klassieke dans.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Danshuis De Ingang
Hurstweg 8
9000 Gent
breng me hierheen