BEAR'S DEN
donderdag
13 apr
2017
Waar ?Vooruit, Gent
Wanneer ?13/04/2017  19:00
Met debuut ‘Islands’ wist Bear’s Den menig indiefolkhart te verwarmen. En hoewel de folk prominent aanwezig blijft in hun sound, hebben de Londenaars zich voor hun nieuwe plaat laten inspireren door de seventies- en eightiesrock van Fleetwood Mac, Eagles en Bruce Springsteen. Ook meer hedendaagse invloeden van The National en Sufjan Stevens zijn duidelijk hoorbaar. ‘Red Earth & Pouring Rain’ verscheen in juli 2016 en leverde met 'Dew On The Vine' al een radiohit van formaat af.

“Een goede metafoor voor de stemming van deze plaat is het idee van rechtdoor rijden terwijl je in de achteruitkijkspiegel kijkt. Van tegengestelde beweging”, zegt Kevin Jones over hun jongste release. Bloedeerlijk, briljant gerealiseerd en ontroerend. De nieuwe Bear’s Den is een meesterlijk album van een band die zelfzeker genoeg is om het verleden in een achteruitkijkspiegel te laten. 

Met het vertrek van Joey Haynes, begin dit jaar, zijn Andrew Davie en Kevin Jones afgeslankt tot duo. Afgelopen zomer samen goed voor een vijfsterrenconcert in The Barn van Rock Werchter en recent nog het warmste concert van het jaar in een tjokvolle AB. 

Links :
Facebook event