COMPANIA MARIA LA SERRANA - GENERACIONES
2017

MAART

24
VRIJDAG
Waar ?
Capitole Gent
Wanneer ?
24/03/2017  20:00
GENT • CAPITOLE GENT - Twee beroemde zigeunerfamilies uit Sevilla, de los Reyes (dans) en Amador (zang/gitaar), zijn samengebracht door danseres María “la Serrana” in een uniek concept waarin de natuurlijke onwikkeling van de zigeunerflamenco van generatie op generatie te zien en te ervaren is.

Juan de los Reyes (50 jaar) heeft nog samengewerkt met de grote Farruco. Hij staat aan het hoofd van de familie en gaf dochters Saray en Lole een stevige basis. Daarna zijn beide dames hun eigen kant opgegaan, waardoor ze van elkaar zijn gaan verschillen. Ook in de mannelijke vorm van de zigeunerschool is er inmiddels echter heel wat veranderd. De virtuose Choro laat zien hoe de traditie bewaard blijft en tegelijkertijd hoe óók de zigeunerstijl zich op natuurlijke wijze ontwikkelt en aanpast aan onze moderne vormen en grotere podia, bijvoorbeeld Carnegie Hall.

María “la Serrana” vertegenwoordigt met haar verstilde en intense stijl de oude en ongepolijste manier van dansen en is hierin de oudere versie van de Reyes-zusjes.

Het gehele dansgezelschap wordt begeleid door de familie Amador, die uitblinkt in zang en gitaar. Ritmisch, sterk en gevoelig zijn ze, en liever op de achtergrond dan solo. De jongste zanger is Jesús Corbacho, echtgenoot van Saray, die de melodieuze moderne zang voor zijn rekening neemt.
meer informatie
mail ons
0032.498 10 18 86