DANSHUIS DE INGANG
GENT • De Argentijnse tango is de dans bij uitstek waarbij gelijkwaardigheid tussen leider en volger wordt toegepast. Het is een fascinerende improvisatiedans waar écht samendansen centraal staat. Als leiden uitnodigen is en luisteren naar het antwoord van de volger, dan is volgen actief receptief zijn en in je overgave de dans op een persoonlijke manier mee laten evolueren. Elke nieuwe tango dient zich aan als een nieuw verhaal, een plagerig spel van vraag en antwoord dat vorm geeft aan passie, drama, humor, melancholie, speelsheid, …

* Niveau 1 (geen danservaring vereist): kennismaking met de Argentijnse tangocultuur, -muziek en –etiquette, nadruk op leren leiden en volgen.

* Niveau 2 (ca 5 maand ervaring): verdieping van de basis, variaties en combinaties van de basisfiguren, kennismaking met de milonga.

* Niveau 3 (1 jaar ervaring): contra-bewegingen, soltada’s, saccada’s, spelen met as versus gewicht, lineair versus rond; duiding tangoWals, neotango, salontango.

* Niveau 4 (2 jaar ervaring): nadruk op detaillering en precisie, plaatsing en timing, dynamiek en elasticiteit; bewegingsexpressie en inbreng.

* Niveau 5 (vanaf 3 jaar ervaring + regelmatig dansen op tangosalons): klein dansen in gesloten danshouding, muzikaliteit, dansen in en met gevoel

Saskia en Steven benaderen de tango zowel met respect voor zijn geschiedenis als met oog voor zijn hedendaagse vorm. Ze beheersen beiden het leiden én het volgen, een pedagogisch sterke troef voor henzelf en hun leerlingen. In de lessen werken ze aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor. Zij willen
vooral het plezier van het samen dansen doorgeven. Daarom stimuleren ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving.
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai)
9000 Gent
breng me hierheen