© Carolien Sikkenk
FOTO-EXPOSITIE BOLD

15 JUN
tot
8 JUL

GENT • Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar hebben verloren. Driekwart van deze vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen werden kaal a.g.v. intensieve bestraling, verbranding of hebben de auto-immuunziekte alopecia. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend.

Als het haar weg valt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen.

Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD).

Bezoekersinformatie
De foto’s zijn van 15 juni t/m 8 juli 2018 te zien in de Sint Niklaaskerk, Cataloniëstraat, 9000 Gent. De expositie is zeven dagen per week vrij toegankelijk op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur en op maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Over Carolien Sikkenk
Carolien Sikkenk is professioneel fotograaf. Haar talent ligt bij het fotograferen van mensen in zeer diverse settings zoals portret, reportage, mode, promotie- of concertfotografie. Haar werk wordt o.a. gebruikt in campagnes en als promotiefoto’s voor vele artiesten, magazines, nongouvernementele organisaties, merken en organisaties. Daarnaast exposeert zij nationaal en internationaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sint-Niklaaskerk
Cataloniëstraat z/n
9000 Gent
breng me hierheen