INTERNATIONALE TOP-FOTOGRAFIE - EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN

OKTOBER

21
ZATERDAG

OKTOBER

28
ZATERDAG
GENT • Hoe kijkt een fotograaf naar de wereld?
De werking van een magazine
Voor fotografen en beeldenliefhebbers

Frederik Buyckx werd in april 2017 door de World Photography Organisation uitgeroepen tot fotograaf van het jaar. Welk proces doorliep hij om die prijs in de wacht te kunnen slepen? De fotograaf laat in zijn hoofd kijken en toont hoe zijn ideeën vorm krijgen en uitgroeien tot projecten. Uiteraard doorspekt hij zijn discours met prachtige beelden, en zo toont hij wat van een foto een steengoede foto maakt.

Het tijdschrift National Geographic geldt wereldwijd als een toonbeeld voor fotografie. Hoe is dat zo gekomen? Pancras Dijk, eindredacteur van het magazine, geeft een inkijk in de redactionele processen. Wat verwacht de redactie van haar fotografen, waarop let men bij het beoordelen van beelden en het samenstellen van een reportage? Een cursus voor al wie houdt van fotografie beoefenen en bekijken, maar even goed voor al wie houdt van natuur en van mooie beelden.

Tip: Kom alvast in de stemming met de fototentoonstelling ‘80 days of summer - Roots & roads’, waar ook beelden van F. Buyckx getoond worden. (30 juni tot 17 sept. in Gent)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Vormingscentrum Guislain vzw
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
breng me hierheen