LILIANE BRAKEMA - MENUET

MAART

31
ZATERDAG
Waar ?
Vooruit, Gent
Wanneer ?
31/03/2018  20:00
GENT • Naar de gelijknamige roman van Louis Paul Boon
NTGent-gastregisseur Liliane Brakema maakt een enscenering van ‘Menuet’, de roman van Louis Paul Boon uit 1955. Daarin schetst de auteur een driehoeksverhouding tussen een arbeider, zijn echtgenote en dienstmeid. Het boek heeft een expliciet seksuele thematiek. Daardoor reageerde een deel van de literaire, katholieke kritiek verontwaardigd. Maar bovenal is ‘Menuet’ een magistrale roman over emotionele eenzaamheid en existentiële vervreemding, een absoluut hoogtepunt in Boons literaire oeuvre.

Liliane Brakema studeerde af aan de regieopleiding in Amsterdam en werd met ‘De Wilde Eend’ meteen geselecteerd voor het Nederlandse Theaterfestival 2016. Tijdens haar opleiding werkte ze samen met o.a. Johan Simons, Eric de Vroedt, Ivo van Hove en Luk Perceval. Brakema zet voor ‘Menuet’ haar artistiek onderzoek verder en verkent de wisselwerking tussen tekst en fysieke expressie.

“Ik zoek naar de confrontatie tussen wat het hoofd wil en wat het lichaam doet.” - Liliane Brakema 

Koop tickets aan voordeligere prijs
Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.