STADSWANDELING IN GENT (MET JEAN PAUL VAN BENDEGEM ALS GIDS)

MEI

26
ZATERDAG
GENT • Kan een stad filosofisch verkend worden? Deze stadswandeling/dwaaltocht geeft hierop een positief antwoord. De bedoeling is om Gent met een filosofische blik te benaderen: wat zijn monumenten? Wat doen parken en tuinen in een stad? Wat is de betekenis van musea? Waarom een universiteit in de stad? Wat betekent restauratie? Wat is waar en wat is vals in een stad? Wat is aanwezig en misschien nog belangrijker: wat is afwezig of verdwenen? Wat betekent leven, wonen en bestaan in een stad?

Met filosoof Jean Paul Van Bendegem verkennen we Gent op een niet-alledaagse manier. Het vertrekpunt van de wandeling is de beeldengroep Schoonheid, Kracht en Wijsheid op het Paul de Smet de Naeyerplein (omgeving Krijgslaan). Het eindpunt - als een filosofische exploratie al zoiets kent - zal aan het Belfort zijn.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.
Een rondleiding van ongeveer drie uur met een rustpunt halverwege doorheen Gent.

Praktisch:
 Zaterdag 26 mei om 14 uur.
 Afspraak om 13.45u op het Paul de Smet de Naeyerplein, 9000 Gent
 Deelnameprijs: € 15 (met DF-cultuurkaart: €12).
 Beperkt aantal deelnemers!
 Aanmelden zo snel mogelijk via mail naar davidsfonds.aartselaar@hotmail.com. Volgorde van betaling bepaalt de lijst van deelnemers. Betaling geldt als reservatie. Het juiste bedrag storten op rekening BE 05 4015 0190 3175 van DF-Aartselaar (vermelding wandeling Gent)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Paul de Smet de Naeyerplein
Paul de Smet de Naeyerplein
9000 Gent
breng me hierheen