THE VENTRILOQUISTS CONVENTION
woensdag
26 apr
2017
donderdag
27 apr
2017
Waar ?Vooruit, Gent
Wanneer ?26/04/2017  20:00
27/04/2017  20:00
“Eén van de interessantste theatermakers van Frankrijk” (Arne Sierens)
Buikspreken lijkt een fenomeen uit lang vervlogen tijden, maar in de Amerikaanse staat Kentucky denken ze er anders over. Daar vindt jaarlijks ‘The Ventriloquists Convention’ plaats, een evenement waar buiksprekers van over de hele wereld verzamelen. Aanwezigen wisselen er van idee over hun soms onbegrepen passie.

Deze bijeenkomst inspireerde Gisèle Vienne om een gelijknamige voorstelling te maken. In ‘The Ventriloquists Convention’ verkent ze de wereld van het buikspreken. Vienne probeert te ontdekken waarom buiksprekers doen wat ze doen, hoe hun activiteiten gezien worden door de buitenwacht en op welke manier buiksprekers neergezet worden in literatuur en film. Schrijver en poëet Dennis Cooper pende een tekst neer voor maar liefst 27 vertolkingen, gespeeld door negen spelers.
Niet alleen de spelers en hun marionetten komen aan bod, ook de zogenaamde ‘derde stem’ – een stem ontdaan van elke fysieke verschijningsvorm – krijgt een prominente plaats. Zo resulteert het stuk in een kluwen van dialogen, bewuste en onbewuste uitspraken en drijven de verschillende facetten van de buikspreker naar de oppervlakte. De muziek is van SUNN O)))-opperhoofd Stephen O'Malley.

"When Gisèle Vienne uses puppets on stage, you end up wondering if you are not the one that is being played with. In this very realistic but yet fictional account, Vienne masters her art. Great text, great acting, both fun and strange." (programmer Matthieu Goeury)
 

The Ventriloquists Convention from BonlieuSnAnnecy on Vimeo
 
Koop tickets aan voordeligere prijs
Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.